Wat betekent de Huisdierenzorg en wat valt er onder deze Branche?De betekenis van de Huisdierenzorg betreft de gezondheid van zowel het huisdier als de verzorger van het huisdier. Maar de Huisdierenzorg Branche is meer dan dat. Lees wat wij hieronder nog meer verstaan. 

Wat houdt de Huisdierenzorg branche over het algemeen in?

De huisdieren-zorg branche is gericht op een zo goed mogelijke gezondheid van een huisdier. Dit heeft alles te maken met de voeding en verzorging van het dier. Daarnaast is een huisdier belangrijk voor de gezondheid van de mens. Met een sterk stijgend aantal eens gezinshuishoudens en een vergrijzende bevolking zal een huisdier een nog prominentere plek krijgen in onze samenleving. Temeer als een huisdier ook ingezet deze branche worden ook huisdieren ingezet als therapeutische hulpmiddel om de gezondheid van deze specifieke zorgbehoevende mens te bevorderen. 

Wat valt er onder de Huisdierenzorg branche op deze site?

De huisdieren-zorg valt in twee sectoren uiteen. Dit zijn:

  • De zorg voor de gezondheid voor een huisdier (Bijv. hond, kat, en paard)
  • De inzet van een huisdier ten gunste van de gezondheid van een mens

Er zijn in Nederland 1 ½ miljoen honden en twee keer zoveel katten. En een ½ miljoen paarden. Al deze huisdieren hebben zorg nodig om gezond te blijven. Daar moet heel wat werk voor verzet worden. En om dat goed te kunnen doen zijn er allerlei scholingen.

Dat huisdieren, met name honden en katten, bijdragen aan het welzijn van mensen, is algemeen bekend. Helaas zijn er in de zorg nog te weinig kennis voorhanden om deze huisdieren op een veilige en professionele manier in te zetten. En dieren blijven dieren en mensen in de zorg zijn kwetsbaar, dus wie met levende have de boer op wil, moet goed weten waar hij aan begint. Denk aan het gedrag van dieren en het vermogen om dat in te kunnen schatten, de regels over hygiëne binnen instellingen, of het welzijn – van alle betrokkenen, zowel mens als dier. Bovendien zijn niet alle huisdieren, huisdierbezitters of cliënten geschikt voor dit soort activiteiten, hoe goed de bedoelingen ook zijn. Om deze relatief nieuwe werkzaamheden (beroepen) te kunnen verrichten is scholing nodig. Daar gaan we op deze site nader op in.


Keer terug van Huisdierenzorg Betekenis naar Huisdierenzorg Branche 

Keer terug naar Talentenbranche