De Huisdierenzorg branche en jouw mogelijkheden hierinMet dierenwelzijn wordt de algehele gezondheid van een dier bedoeld. Elk gehouden dier probeert zich aan te passen aan zijn leefomgeving. Een dier voelt zich het best in een omgeving waarin hij zijn natuurlijk gedrag kan vertonen en die hem geen stress, pijn of angst bezorgt. Een huisdier is ook  bepalend voor het welzijn van de mens. Het verzorgen van een huisdier heeft een hele positieve uitwerking op de gezondheid van de mens.

Het is dus een enorm belangrijke sector. Want wie is er niet gehecht aan zijn huisdier? Maar wat zijn de mogelijkheden voor jouw talenten in deze branche?

Wat is de Huisdierenzorg branche eigenlijk?

Huisdieren zijn een interessante sector. De markt voor dierspeciaalzaken bedroeg het afgelopen jaar ongeveer €1,3 miljard en naar verwachting neemt dit alleen maar toe. En meer en meer gebruiken zorginstanties huisdieren bij de verzorging van alleenstaanden. Ook worden in zorginstellingen steeds meer huisdieren toegestaan. Honden worden ook gebruik bij oudere en jongere zorgbehoevenden Dit kunnen dus ook kinderen zijn waar een huisdier gebruikt wordt als ondersteuning in een bepaalde therapie. Een dier, met name huisdieren zijn heel belangrijk voor, de gezondheid van een mens. Vandaar dat er volop onderzoek wordt verricht naar het bevorderen van de prestaties en de gezondheid van dieren. Lees meer over de ontwikkelingen binnen deze branche op de pagina Huisdierenzorg het toekomstperspectief en de werkgelegenheid 

Huisdieren hebben een belangrijke functie in deze wereld, Een functie die nog niet algemeen erkend wordt. Ze zorgen dat miljoenen mensen gezond blijven. Voordelen contact met dieren in het kort:

  • Tegengaan eenzaamheid
  • Beweging
  • Afleiden aandacht
  • Gevoel van acceptatie
  • Zingeving
  • Gevoel van verbondenheid
  • Fysieke warmte
  • Plezier
  • Reduceren stress

Voor een duidelijke afbakening van de Huisdieren branche tussen de andere branches lees je daarom de pagina Huisdierenzorg branche betekenis.

Waarom zou je voor de  huisdierenzorg branche kiezen?

De huisdieren-zorg branche wordt gekenmerkt door het werken met dieren en voor mensen. Het betreffen de werkzaamheden die er op gericht zijn om zo goed mogelijk voor onze huisdieren én voor mensen te zorgen. Het inzetten van gezonde huisdieren om de gezondheid van mensen te bevorderen. In toenemende mate zullen wij te maken krijgen met alleenstaanden en één gezinshuishoudens waar  extra zorg nodig is. Gemeente en zorginstanties werken samen om dit op een zo verantwoordelijk mogelijke wijze te doen. Huisdierenzorg Branche-bedrijven. Daarbij gaat de functie van een huisdier een steeds belangrijkere rol innemen.

Als je dus affiniteit hebt met het werken met dieren én zorg je graag voor ouderen/ zorgbehoevenden dan is dit een leuke én zinvolle branche voor jou.Huisdierenzorg Branche beroepen.

Wil je meer weten over de benodigde competenties die je nodig hebt, en of jouw talent past bij deze branche, dan kijk je op de pagina Jouw talent en branche.


Keer terug van Huisdierenzorg Branche naar Talentenbranche