De Leisure Branche en jouw mogelijkheden hierinDe Leisure branche heeft betrekking op alle activiteiten die er op gericht zijn om onze vrijetijdsbesteding zo aangenaam mogelijk te laten zijn. Ook wel de vrijetijdsindustrie genoemd. 

Het is een belangrijke en groeiende sector, want wie kan zich een wereld zonder vakantie en vrije tijd voorstellen? Wie kan er zonder zijn favoriete vrije tijdsbesteding?   Maar wat zijn de mogelijkheden voor jouw talenten in deze branche?

Wat is Leisure eigenlijk? 

Leisure komt van pleisure; en dat betekent plezier maken!

Leisure is de gangbare naam voor allerlei commerciële vrijetijdsvoorzieningen.

Om iedereen te kunnen voorzien van een goeie, enerverende, zinvolle en/of zeer ontspannen en onvergetelijke vrije tijdsbesteding is heel veel voor nodig en benodigd, ook werkzaamheden, beroepen die eigenlijk al onder een andere branche vallen.

Voor een duidelijke afbakening van de Leisure branche tussen de andere branches lees je daarom de pagina Leisure Betekenis.


Een grote rol voor de Leisure Branche in Nederland

De Leisure Branche speelt een belangrijke rol in ons leven. Wij willen onze vrije tijd goed besteden. Onze vakantie, sport, filmavondjes, en een bezoek aan ons favoriete restaurant willen we niet missen. Wereldwijd behoren toerisme, recreatie, evenementen, sport, kunst en cultuur tot de snelst groeiende sectoren. Dit biedt kansen op het gebied van imago, toerisme, economische ontwikkeling en een aantrekkelijk vestigingsklimaat voor bedrijven. Met als gevolg een groeiende werkgelegenheid en de toename van allerlei interessante banen. Deze sector is dan ook het visite-kaartje én een economische factor van betekenis voor de gemeente waar je in woont. 

Werkzaamheden binnen de Leisure Branche

Binnen de Leisure branche vallen alle werkzaamheden die van doen hebben met allerlei commerciële vrijetijdsvoorzieningen. 

Door de groei van deze branche zijn ook innovaties in service en dienstverlening vereist en zijn verkoop (marketing) technieken van groot belang. Een continue ontwikkeling die voor de toekomst ook veel mogelijkheden schept. Lees daar meer over op de pagina Leisure Werkgelegenheid en Toekomstperspectief.

Waarom zou je voor de Leisure Branche kiezen?

De Leisure branche wordt gekenmerkt door het werken met en voor mensen die bij jou komen omdat ze plezier willen hebben. Dat kan binnen en buiten in de natuur. Het betreffen veelal aansprekende leuke activiteiten. Dat betekent dat wat jij doet van grote invloed is op hoe deze vrije-tijdsactiviteit wordt ervaren. Daarbij wordt steeds belangrijke dat dit niet alleen een goede ervaring is maar ook een onvergetelijke beleving. 

Deze vrijetijdsvoorzieningen worden overal, op allerlei manieren aangeboden. Kijk maar eens naar de grote diversiteit in Leisure-bedrijven.

Als je dus affiniteit hebt met het er voor zorgen dat mensen een plezierige tijd hebben zowel, binnen als buiten in de natuur, dan is dit een leuke branche voor jou.

Om dit mogelijk te maken wordt er werkzaamheden op allerlei niveau's verricht. Een overzicht van die werkzaamheden en de daarbij behorende beroepen vind je op de pagina Leisure-beroepen.

Wil je meer weten over de benodigde competenties die je nodig hebt, en of jouw talent past bij deze branche, dan kijk je op de pagina Jouw talent en branche.


Keer terug van Leisure betekenis naar Leisure Branche
Keer terug naar Talentenbranche