Wat betekent AGF en wat valt er onder de AGF Branche?De betekenis van AGF is simpelweg Aardappelen, Groente en Fruit. Maar de AGF Branche is meer dan dat. 

Wat houdt de AGF branche over het algemeen in?

De AGF sector heeft betrekking op het kweken en telen van aardappelen, groente en fruit. De basis voor de productie van onze voeding. En dit zo vers mogelijk afleveren bij de klant.

Wie kan zich een wereld zonder voeding voorstellen? Wanneer we geen voeding zouden kunnen kopen, moesten we al ons eten zelf maken.

Als je zin had in chips, zou je aardappels moeten poten, rooien, in dunne plakjes snijden en vervolgens moeten bakken of frituren. Voor een lekker stukje vlees stonden er beesten in je tuin en voor brood en een gezonde hap verbouwde je zelf graan en groenten.

In de AGF branche werken mensen die iets met het produceren van voeding te maken hebben. Hiervoor zijn landbouwmachines nodig en koelinstallaties (Techniek) om de groente en het fruit koel te kunnen bewaren.

Dagelijks is er vervoer (De transporteurs, Logistiek) van het land, waar aardappelen worden gerooid, of de groente wordt geoogst, met vrachtwagens naar de veiling en daarvandaan naar de supermarkt en/of winkel (detailhandel) waar het verkocht wordt.

Groente en fruit is een wereldhandel (groothandel). Het wordt uit,- en ingevoerd van over de gehele wereld. Hiervoor zijn speciale vliegtuigen of schepen (Logistiek) die voorzien zijn van koelinstallaties.

In grote fabrieken (fabricage; vervaardigen) worden groenten en fruit bewerkt, gesneden, gemixt en in porties verpakt. Van aardappelen worden allerlei producten gemaakt zoals chips.

Maar eten is niet alleen lekker, het is ook gezellig en goed voor je contacten met anderen. Voedsel, van chique chateaubriand tot gewone patatjes-met, brengt smaak en kleur aan ons leven.

Chef-koks, vakkenvullers, bakkers, vrachtwagenchauffeurs en vele anderen werken er hard voor. En niet te vergeten, iedereen die thuis in de keuken staat.

Wat valt er onder de AGF branche op deze site?

Zoals je hierboven ziet vallen diverse onderdelen in de voedselproductie ook al onder andere branches.

De techniek, logistiek en detailhandel hebben allemaal hun eigen specifieke kenmerken. Op deze website vallen die dus niet onder de AGF branche.

Op deze website vallen dus alleen die beroepen die met de daadwerkelijke productie en verwerking van voedsel te maken hebben onder de AGF branche.

En daarbij scharen we ook de bloemsierkunst onder de AGF branche. Uiteraard zijn bloemen geen groente en niet eetbaar, maar de productie en distributie ervan lijkt sterk op die van groente.


Keer terug van AGF betekenis naar AGF Branche
Keer terug naar Talentenbranche